5.28.2013

Els Italians visiten la classe de 2n

Avui els mestres i alumnes d'Itàlia del projecte Comenius han visitat l'aula de 2n. On han pogut veure tot allò que hem treballat d'Itàlia. Com Leonardo da Vinci i la seva Gioconda, la Torre de Pisa, els diferents monuments com el Coliseu i moltes altres coses. I també hem pogut fer-los algunes preguntes i aprendre italià!!

5.27.2013

ANAM A LA PLATJA

Encara que el sol, molt tímidament, s'amagava darrera els núvols, els nostres infants han gaudit de la jornada de platja amb jocs, banys, berenada ..., i molta d'il·lusió.
 
Aquí en teniu algunes imatges.
 
 
 


DIA DE PLATJA

Tot i el temps... n'hi hagut més d'un que s'ha atrevit a ficar-se dins l'aigua! Aquí en teniu la prova, mirau...

5.26.2013

BENVINGUTS AL CEIP MONTAURA

Els nostres convidats del Projecte Comenius ja han arribat!

Han estat uns moments de moltes emocions; ja tenien moltes ganes de coneixer-los!

BENVINGUTS AL CEIP MONTAURA
 
 

CONCERT DE VIOLÍ

En Jaume, en Francesc i en Lluís ens han fet un petit concert de violí interpretant per noltros algunes melodies.
 
MOLTES GRÀCIES !




5.19.2013

NA MARTA HA FET 7 ANYS !

Aquest divendres hem celebrat l'aniversari de na Marta que ja té 7 anys.
 
 
MOLTS D'ANYS MARTA !!!



QUI ÉS NA BEFANA ?

Els infants de primer hem investigat sobre el personatge italià de Na Befana. És una velleta que visita els nins i nines italians la nit del 5 al 6 de gener. Els hi du dolços i caramels si s'han portat bé o carbó si han estat dolents.

TALLER TOCA-TOCA

Ja que a Coneixement del Medi estudiam ELS ANIMALS, na Mercè de l'Aula de rèptils ha vingut a sa nostra escola i ens ha explicat algunes característiques dels rèptils i dels amfibis. Hem pogut observar i tocar la tortuga d'aigua, la tortuga de terra, una sargantana sense potes, una pitó de l'Índia, un dragó australià, un gripau i,.... fins i tot, una taràntula. D'aquesta manera hem pogut experimentar l'observació directa d'alguns dels animals que estudiam. Aquí en teniu unes imatges.

5.15.2013

L'ANTIGA ROMA

Avui han vingut a l'escola la mare i el padrí d'en Francesc.  Ens han explicat diversos aspectes de la vida quotidiana a l'antiga Roma.
  • COM VESTIEN ELS ROMANS?
  • ON VIVIEN ELS ROMANS? "LA DOMUS".
  • QUÈ MENJAVEN?
  • COM MENJAVEN?
  • COM ERA L'ESCOLA?
  • COM ES DIVERTIEN?
  • QUINA LLENGUA PARLAVEN?
  • LES TERMES
  • EDIFICIS PÚBLICS
  • ELS SOLDATS
  • ELS CAMPAMENTS
També ens han ensenyat algunes frases i salutacions, i ...  fins i tot els nostres noms en italià.

Ha estat una explicació molt interessant.

MOLTES GRÀCIES  DE TOTS ELS NINS I NINES DE 1r CICLE !

5.14.2013

I SEGUIM ...

Aquesta setmana els alumnes de segon ens hem atrevit amb un altre monument d'Itàlia i amb una tècnica diferent. A què ens ha quedat preciós?

5.12.2013

LA GIOCONDA

A plàstica, aquestes darreres sessions les dedicam al projecte d'Itàlia. Aquí us mostram unes imatges de sa nostra feina. Hem pintat La Gioconda: en primer lloc hem fet el dibuix a llapis, tenint en compte la distribució de l'espai, posteriorment hem fet mescles de colors fins a trobar el que ens semblava més adient a la nostra obra d'art i finalment hem pintat La Gioconda. Pensam que en Leonardo estaria content d'aquestes obres d'art que hem fet !!

5.09.2013

LEONARDO DA VINCI

Els alumnes de primer hem pintat el retrat d'en Leonardo Da Vinci. Hem utilitzat la técnica del dibuix a llapis i posteriorment hem aplicat les pintures "pastel", amb la tècnica del difuminat suau amb els dits.