3.28.2012

Estudiam la Construcció

Aquest mes els alumnes de 2n hem estudiat la construcció de les cases, les persones que hi fan feina i les màquines i eines que utilitzen.
Quan xerrarem dels arquitectes, na Marga ens va dur plànols de veres i varem decidir fer el plànol de la nostra aula. Primer varem prendre mides de totes les parets en metres, després varem transformar a centímetres i, finalment, varem dibuixar amb el regle el plànol a paper.
Com que estavem tan engrescats, a plàstica hem fet maquetes amb materials reciclats, d'un aeroport, un port, un far, un poble costaner...
En fi, hem posat en marxa la nostra imaginació i hem treballat en equip!


3.26.2012

Taller Troncs

Aquest dijous passat, ens va venir a visitar en Llorenç, un guarda forestal de IBANAT (Institut Balear de la Naturalesa), per parlar dels troncs dels arbres i de totes les coses que podem saber si els miram bé. Sabieu que cada anella compta per un any? I que el principal motiu de la destrucció dels arbres són els incendis?

Ens va agradar molt aquesta visita! Aquí teniu els imatges:


3.19.2012

Sa feina a s'hort segueix!

Amb aquest temps tan bo que ens ha fet aquests dies, hem decidit que era hora d'anar a fer-hi un poc de feina al nostre hort.
Les tasques a fer eren: llevar herbes de les cebes sembrades abans de nadal, llevar pedres i herbes i preparar el sol per la sembra d'espinacs. Així mateix, hem preparat es planter dels espinacs a classe on estaran fins que es vegin bé les fulles. Després el baixarem per sembrar a s'hort.
Ha estat un dia calorós, per això duiem gorres, per protegir-nos del sol.

Feim un storyboard!

Per saber una mica més com funciona el món del cinema, hem descobert que abans de fer la pel·lícula, es dibuixen les diferents escenes a un document que es diu "storyboard". Així el director sap on s'ha de col·locar la camera, com ha de ser la llum, i moltes altres coses.
Nosaltres hem volgut fer el nostre propi storyboard. Aquí en teniu alguns imatges del procés i dels resultats.

Charlie Chaplin: El Comte


Hem vist una pel·lícula d'en Charlie Chaplin! Es deia "El Comte" i es va fer l'any 1916. En aquell temps, les pel·lícules no tenien color, és a dir, eren en blanc i negre. Tampoc es podia sentir xerrar als actors, per això posaven música de fons i escrivien qualque paraula o frase important a la pantalla. Els moviments dels actors eren molt més exagerats perquè es públic s'assabentés d'allò que passava.
Ha estat una pel·lícula ben divertida que ens ha fet riure molt!

3.12.2012

Notícia del Cap de Setmana

A primer curs estam aprenent cada dia més a llegir i escriure. Per avançar un poc més en aquest aprenentatge tan important, hem començat aquesta setmana a redactar una notícia del nostre cap de setmana per després llegir-la a classe els dilluns. També feim un dibuix per acompanyar. Ens han sortit tan bé que aquesta primera setmana els voliem compartir amb tots vosaltres! Esperam que us agradin!

Gràfiques de temps de febrer

Aquest mes de febrer hi ha hagut moltes fluctuacions al temps meteorològic. Hem vist molt de neu, hem patit molt de fred, però també hi ha hagut qualque dia de sol. Aquí teniu les nostres gràfiques.

Gràfica de 1r elaborat per n'Antonia Fuster


Gràfica de 2n elaborat per na Lorena Morey